Воскресение – Марија Бакиевска

Таму каде што е вечноста
И смислата на постоењето = ИСУС
Таму каде што е љубовта
И крајот на болката = ИСУС
Таму каде што е вистината
И преминот на животот = ИСУС
Таму каде што е силата
И поразот на смрта
Таму каде што е слободата
И преминот на нераспадливото
Таму каде што е домот на нашето срце
И двороцот на нашата душа
Таму каде што љубовта не посвои
И милоста не исцели = ИСУС
Таму каде што Неговата смрт, нашата ја победи = ИСУС
Таму каде што Славата Божја се прослави
И гревот зад клинците се порази = ИСУС
Таму каде што верата сега
Го носи значењето утре
Таму каде што истрајноста денес
Ја носи промената утре!
Таму каде што повикот денес
Гласот кој бие одвнатре
Дојди Господе
Е покана за твоите и моите зборови да станат на нозе,
да оживеат, да се доживеат, длабоко од длабочината да се слушнат!
Христос Воскресна
Навистина Воскресна!

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели