Пет цитати посветени на пролетта

За денеска издвојуваме пет цитати за пролетта како едно од најубавите годишни времиња.

1. „Повторно пролет. Земјата е како дете кое ги знае песните напамет.“ – Рајнер Марија Рилке

2. „Нема зима која трае вечно, ниту пак пролет која го прескокнува својот ред.“ – Хал Борланд

3. „Малку лудило во пролет е здраво дури и за кралот.“ – Емили Дикинсон

4. „Кога би можел повторно да живеам, би одел босоног од почетокот на пролетта, до крајот на есента.“ – Борхес

5. „Да, заслужувам пролет –
не должам никому ништо” – Вирџинија Вулф

Прочитајте и 20 забавни факти за пролетта на кои многумина им е омилено годишно време

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели