Рецитал на басната „Кокошката со златни јајца“ од Жан де Лафонтен

Уживајте ова неделно попладне во рециталот на басната Кокошката со златни јајца од познатиот баснописец Жан де Лафонтен. Басната може да ја прочитате на следниов линк.

La Poule aux oeufs d’or Jean de LA FONTAINE

Слушнете ја и рецитацијата на песната „Безимен“ од Даница Ручигај.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели