Рецитал на песната „Безимен“ од македонската поетеса Даница Ручигај

Најновиот рецитал на песната „Безимен“ од првата македонска поетеса Даница Ручигај која трагично го заврши својот живот на 29 години во катастрофалниот земјотрес што го погоди Скопје. Овие стихови се де од нејзината стихозбирка „Сребрени ноќни игри“. Уживајте во слушањето!

Чуете го и рециталот на песната „Маја“ од македонскиот поет Радован Павловски.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели