Чекор кон иднината – Наталија Н.

Не е залуден секој чекор изминат,
и тапкањето во место е знак,
и ползењето и куцањето бавно,
и пливањето и скокањето,
и трчањето и мирувањето едноставно,
се сведоштва на постоењето.

Нашиот чекор води кон иднината
шарените боички ги држиме во раце сега
и со секое отчукување на часовникот
ги боиме празните листови хартија
минута по минута, час по час
боичките стануваат сè помали.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели