Залез – Гане Тодоровски

Бел
јастреб
растре-
пел.

Над срт гол,
в страв, в бол,
в глад.

Ден
в залез
зале-
ден!

Миг
вжештен,
втрештен
клик!

Под
око
споко-
јот.

Сал
јазик
рази-
грал!

Грд
кобник
коби
смрт.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели