Skip to content

Ѕирни во моето срце – Сабахета Мерсими

  • by

Ѕирни во моето срце
ќе видиш уште колку остана од него.
Ѕирни во длабочините на моето срце,
ќе ја видиш сенката на твоето лице.
Ѕирнете и допрете го моето срце,
нека танцува од среќа!
Суштината на тактот
одамна е изгубена,
црвената боја во аортата исчезна,
боли секој дел.
Каде си?
Врати се уште еднаш, скокоткај ја душата
ќе видиш колку е скршено моето срце
а душата е како стакло во илјадници парчиња.
Ѕирни да ја видиш твојата сенка
скриена длабоко
пред одаите на моето срце,
единственото нешто
што сè уште ме одржува во животот.
Ѕирни во моето срце,
Те замолувам во Бога!

Напишете коментар