Кон Македонија – Анте Поповски

Постара си од гороцветот и ножот

— И тоа е сè.

Во една твоја црква

Откопан е зборот востание.

Еве го и најдревниот глужд

Со твоето име.

Заградена си од време

И свртена кон едно друго време.

Те молам,

Благословиме за покорник

На твојата религија на недојденото

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели