Беше сè – Наталија Наумовска

Беше војник без пушка,
чувар без пиштол,
насмеана гордо чувајќи ја главата
крената високо горе
оти се имаше себеси
и никој друг не ѝ беше потребен.

Беше сè на светов,
и дожд, сонце и месечина
му пркосеше на ветерот
му испраќаше сигнали на небото.

Беше сè што сакаше да биде,
постоеше, сакаше,
со сета нејзина сила се бореше,
друг избор пред неа не гледаше.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели