Ваши дела Конкурси

Тајна мисија – Марина Гоцевска

Змилулеста прашина

го покажува патот до Мртвото море.

Таму се коваат камените души,

изрезбани од свирепото свирење

на брановите занесени во квечерината

на дождот.

Песокот ги боцка школките

и потсмешливо им завидува,

на морската длабочина.

Бакни го последниот камен

и подари го на месечината.

Автор:
Марина Гоцевска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје