Прашање без одговор

Дали барам премногу

ако побарам убав збор?

Дали барам премногу

ако побарам кратка прегратка

и долг разговор

после напорен ден?

Дали барам премногу

ако побарам еден бакнеж?

Дали барам премногу

ако ја побарам твојата Љубов?

Ако тоа ти е премногу

те молам замини

онака како што дојде.

Тивко. Без глас…

Заљубена-изгубена

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?