Мојот облак – Александар Михајловиќ

Секој човек со раѓање
добива облак на дар
да го следи по патот
да врне над него
да го потсети на слободата.
Тука е облакот мој твој
и кога е ведро
стрпливо чека да дојде
да го следи патот наш земен
да го одреди патот наш небесен
за да се сретнеме со облакот
кога крилја ангелски ќе ни пораснат
за да заспиеме вечно
на облакот снежен.

Автор: Александар Михајловиќ

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели