Презир

 

Несоница Темна

Пристигнува

И доспева

Како ураган ревносен

Ме распартали

Успевам да,

Ги соберам ситните желби

А тие тажни

Таму

И

Некаде

Сама

Си

Ти

Дал Ме

Ти

Мислиш исто

Ил мислиш

За онаму

За другиот јас

Налутена ме

Презираш и викаш како фурија лута

Од дното на душата 

Од дното на утробата

На крајот од денот

Стивнуваш повторно

Како монах

Кој изумил молитва

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?