Литература Македонска поезија Поезија

Заплет

 

Како утрото весело темно, и ноќта мрзелива светла

Како свеќата што осветлува згасната во фоаје

Така желбите гладни, се дел од театарот на сенки

Со аплауз без публика, и претстава без подиум

Играме премиерно во драмата наречена… Живот

А таа тече без нем суфлер зад кулиси и текст томски

Колку ли е потребно само за пролог досаден

Дур заплетот го претркал епилогот, стар

Полетуваме в’ час и летаме без да се поместиме

Слободни со мисли, а на рацете окови тежат

Освојуваме светови невидени, дур раката

остава творби да говорат за драмата наречена Живот.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје