Поезија

Ти

Со милозвучни зборови нацртај линии

Во нив, нафрлај бои со погледот

Гласот, нека им вдахне живот

Не’ запирај, дури и ако те гази времето

Помини го и насмевни се’

Како да пред тебе, сјае се’

Нека мисли дека ти зависиш од него

Подари некому време, мал дел од него

Од твојата слика нацртана

Од твојот ден обоен

Со боите на среќата

Верувај,

Утрешнината има план за тебе

Бидејќи токму ти си битен

Во универзумот шаренолик…

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје