Литература Македонска поезија Поезија

Дали сум жива?

Се наоѓа во воздухот.

Ме удира со незнаен шамар

За да го погледнам животот во очи

И да се запрашам

Жива ли сум?

Никој не сака да ми одговори.

Во животот ретко кој

Дава одговори

И тоа вистински.

Ќе мора да го пронајдам одговорот.

Барам клуч.

Ги отворам очите на мојот сон.

Таму има само неостварена стварност.

Ја отворам вратата на моето срце.

Таму сѐ уште има љубов.

Го отворам зениците на твоите очи.

Таму сум Јас.

Сѐ уште сум жива.

Го преживеав ударот.

Го најдов одговорот.

Тој е во очите на љубените.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје