Конкурс на тема „Едно наше лето“

Уште еден распишан конкурс на тема „Едно наше лето“.

 • Право на учество имаат сите.
 • Конкурсот е од МЕЃУНАРОДЕН КАРАКТЕР и трае до 10 ти јуни оваа година.

Испратените авторски трудови треба да ја опфатат темата содржана во насловот од конкурсот – „Едно наше лето“.

 • Расказите и испратените песни да не бидат подолги од 2 страни А 4 формат.
 • Се замолуваат сите учесници да го наведат своето име со точни податоци бидејки искуството од поранешните конкурси говори за присуство на одредени недоследности кои нема веќе да се толерираат.
 • Секој текст кој надминува 2 стр. А 4 формат ќе биде исклучен, како и текстовите кои обработуваат сосема друга тема и оние текстови на кои стои име на две лица без назнака на испракач и автор.
 • За да се одбегнат недоразбирања ве молам за точност и прецизност, назнака на ваш телефонски број, доследност во должината на текстот.
 • Не испраќајте повеќе од 1 расказ ниту цели збирки поезија.
 • Најдобрите текстови ќе земат учество во меѓународна антологија – ЕДНО НАШЕ ЛЕТО.
 • Двајца најдобри автори ќе добијат награда – печатење на поезија или проза (по нивни избор) во тираж од 100 примероци.
 • Ќе бидат доделени и други награди.
 • За учество на нонкурсот, учесниците треба да уплатат котизација во износ од 300 денари на сметка која дополнително ќе биде објавена.
 • За евентуални дополнителни информации контакти на телефон или месинџер кај организаторката.
  *(Текстот ќе биде подложен на едит за дополнување на информациите)
close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!