Литература Македонска поезија Поезија

Скромен дар

Прими го мојот скромен дар

Што ти го давам без да имаш почит

Само неколку капки радост

Што во срцево се точат

Спомни си за мојата нарав

Која толку многу ја рониш

Немој толку многу да ме презираш

Знам дека скришно ме гониш,

Кога се будиш спомни си на мојата молба

Да те видам само за миг

И бакни ја Месечината

Во неа го има мојот лик.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје