Македонска поезија Поезија

Ѕуница

Кога цветаат бегонии,

Како што цвета и спокојот

Елај на чардак при мене

Од небо, ѕуница ми те донесе

Одот, ти весел не’ издаде

Фотографија ти лика налик вила

покажа…

Желбата дур расте како бегонии

Молкум, довикни ја љубовта

Нека долета како пеперуга

Како дождец пред додола

Дур ти ѓердан од жад краси вратот

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје