Skip to content

5 знаци кои укажуваат на тоа дека сте ментално и емоционално истрошени

Секогаш кога животот ќе ве удира со камења на патот, неопходно е да се одморите некое време. Повлекувањето на одредено време не мора да значи откажување, тоа е време за љубов и заздравување.

Ако ги искусите овие пет знаци, можно е да поминувате низ груба состојба во животот. Само не дозволувајте да ве исцеди до последната емоција.

Застанете, издишете и надополнете сè што сте пропуштиле. Можете да го направите ова!

1. Лесно се иритирате

Како што одминуваат деновите, се чувствувате безнадежно. Неможноста и недостатокот на моќ прават да се чувствувате сè повеќе иритирани. Треба да бидете таму, правејќи го најдоброто од тоа, но сепак се чувствувате побезбедно избегнувајќи го секој можен контакт со надворешниот свет.

Не се грижете се, сите сме таму. Знам дека е многу тешко. Но, наместо невнимателно да губите време, поминете го ова „време надвор“ за да работите на себе.

2. Вашата мотивација е на многу ниско ниво

Се чувствувате како да не сте способни да ја завршите работата. Се борите да ја пронајдете потребната мотивација. Целите што некогаш ве поттикнаа да работите напорно не се доволни.

Ако ова е вака и во вашиот случај, треба да се одморите. Инспирацијата е насекаде околу нас и ќе ве погодува кога најмалку ќе очекувате.

3. Искусувате напади на анксиозност повеќе од порано

Како резултат на вашата истоштеност, се чувствувате сè повеќе под стрес од вообичаеното. Нападите на анксиозност стануваат секојдневна рутина.

Ве молам, не плашете се. Обидете се да пронајдете начин да се концентрирате за да ги излекувате раните. Поминете некое време сами и дознајте што ви треба во животот.

4. Имате проблеми со спиењето

Честопати се чувствувате како да сте надвор од местото. Преголемото чувство на исцрпеност ви го отежнува мирот и не можете да ги смирите мислите и да заспиете. И несоницата станува само друга порблематична работа на списокот.

5. Бесмислени работи ве иритираат

Поради зголемената чувствителност, станувате многу поинтензивни отколку порано. Се вознемирувате поради тривијалните работи кои ви донесуваат солзи на очите.

Не дозволувајте да страдате. Одвојте малку време и реконструирајте го вашиот свет. Колку и да е тешко. Се ќе вреди, ветувам.

Кога чувствувате дури и најмала негативна промена во благосостојбата, застанете и опуштете се. Одвојте време, издишете и започнете да ги лекувате раните. Можете да надминете сè што животот ви дава. Само што треба прво да се грижите за себе.

Дознајте и кои се знаците кои покажуваат дека сте ментални појаки од повеќето луѓе.

Напишете коментар