Skip to content

Вљубената

Не може да мисли без да те гледа со насмевка
Се сопнува на секој непрооден камен
Лежи на нерамни подови од морски откинати школки
Те гледа со зраци во очите
Не размислува пред да каже те сакам
Те носи во прегратки без да ти каже дека те носи во срцето свое
Те опсипува со бакнежи без да изустиш збор
Те разнежува со гласот на ангелите
Те носи во земјата на светлите неба
Те разнежнува со непрекинати расплакани сентименталности
Ти нуди чаша вино додека се прашуваш дали сакаш да појадуваш
Те прашува дали сакаш можеби кафе ако кажуваш дека не си појадувал
Те носи во безгрижни соништа секогаш кога немаш сон
Животот со неа е љубов
Животот со неа е бесконечен сон
Од кој нема да сакаш да се разбудиш.

Напишете коментар