Рецитации Светска поезија

Рецитираме поезија од Жак Превер

Денес се одлучивме за рецитал на поезија од истакнатиот француски поет Жак Превер.

Уживајте во рециталот на француски јазик, мајчиниот јазик на поетот.

На следниов линк, го имате преводот на песната која веќе ја објавивме и сигурни сме дека ви се допадна.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје