Skip to content

Пушти го да замине она што те повредува

Познатата авторка Стефани Ридс, нè потсетува дека во животот треба да се има сила да пуштат работите кои не повредуваат.

Во нејзините зборови може да се прочита и за болката во срцето на една девојка, која дала сè од себе за својот сакан, а добила апсолутна нула.

Се надевам дека еден ден ќе видиш колку навистина те сакав.

Се надевам со сето свое срце дека ќе најдете што е она што ве прави среќни во животот.

Се надевам дека еден ден ќе можете да го пуштите да си замине она што ве повредува.

Тагувајте, заздравувајте и продолжете понатаму.

Се надевам дека животот ќе ви донесе убавина, среќа, смиреност и јасност.

Секоја љубов е апсолутно различна, но нешто во мојата душа едноставно беше поврзано со неговата.

Можеби сето тоа беше повреда низ која поминавме, можеби беше како сакавме, можеби затоа што едноставно се сакавме. Можеби тоа беше затоа што еден со друг се пуштивме во длабоките делови на нашето срце и душа што повеќето луѓе никогаш нема да имаат шанса да ги видат.

Можеби само од тие причини бевме заедно, едноставно затоа што си требавме.

Јас дадов се за тебе, а него одеднаш го снема кога беше најтешко.

Се надевам дека еден ден ќе видиш дека само ти најлошо ми го скрши срцето.

Сакам да ви кажам, дека ја познавам таа болка.

Затоа треба да го пуштите сè она што ве растажува, час поскоро.

Треба храброст за да се пуштат работите. Соберете храброст и направете го тоа.

Таа исто така “апелира” да се ослободиме од токсичноста.

Прочитајте го и овој нејзин текст: Ослободи се од токсичните личности во твојот живот

Напишете коментар