Детско катче Литература Песни за деца

Есенски пејзаж – Димитри Е.Лешниковски

Тажно е лозјето,

грозјето е обрано,

во ливадите во стогови

сеното е обрано.

 

Гола е шумата,

сронат лист се злати,

тмурно е небото,

невреме ќе фати!

 

Јато диви гуски

летаат кон југ,

итаат в топли краишта,

немаат избор друг!

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје