Skip to content

Немаш време – Виктор Кадинец

  • by

Ми иди да ти вреснам… Вредиш!
Ми иди да ја повикам Афрофита и да те исплеска…
и Аполон да те свести до дрт…
Атена со инка мудрост да ти стави…
… Зевс да ти истури бура,
па и тура до два ако треба…
Ај застани малку…
земи цигара, вдиши, смирисе…
… време ти е за мене…
… време ми е за тебе.
Можеш да немаш време за безвредни,
за мене не.
Вредиш!

Виктор Кадинец

Напишете коментар