Skip to content

10 мисли за љубовта кои ќе ве замислат за нејзината моќ

Според Платон, „На допир на љубовта секој станува поет“. Но, понекогаш е тешко да се најдат зборови за да се опише тоа чувство на љубов. Прочитајте ги следните 10 мисли за љубовта кои ќе влезат во вашето срце, ќе ги разбудат емоциите и ќе ви докажат дека љубовта е силата што го движи светот.

1. ,,Давањето љубов е образование само по себе.”

2. ,,Љубовта не препознава никакви бариери. Скока со пречки, скока огради, продира во ѕидовите за да стигне до целта полна со надеж.”

3. ,,Да бидете длабоко сакани од некој ви дава сила, додека да сакате некого длабоко ви дава храброст.”

4. ,,Вистински љубовник е човекот кој може да ве воодушеви бакнувајќи ви го челото или насмевнувајќи се во вашите очи или само гледајќи во вселената.”

5. ,,Кога те видов, се заљубив, а ти се насмевна затоа што знаеше за тоа.”

6. ,,На целиот свет, нема срце за мене како твоето. Во целиот свет, нема љубов кон тебе како мојата.”

7. ,,Да се ​​сака или да те сакаат, тоа е доволно. Не прашувај ништо понатаму. Нема друг бисер што може да се најде во темните набори на животот.”

8. ,,Ако живееш до сто години, јас сакам да живеам сто години минус еден ден. Така што никогаш да не треба да живеам без тебе.”

9. ,,Некои љубовни приказни не се епски романи. Некои од нив се раскази. Но, тоа не ги прави помалку исполнети со љубов.”

10. ,,И сред распад на целиот свет, ние повторно избираме да се заљубиме.”

Прочитајте ги и следните мисли за љубовта од Пауло Коелјо: Мојата цел во животот е да ја разберам љубовта

Напишете коментар