Skip to content

15 моќни мисли за амбицијата кои ќе ве предизвикаат да се борите за своите соништа

Амбицијата може да се дефинира какo силна желба да се постигне нешто и да се борите до крај за она што го сакате.

Во продолжение ви претставуваме 15 мисли за амбицијата кои ќе ве натераат уште веднаш да скроите план како да го добиете она што го сакате.

1. „Вие ги гледате работите и се прашувате „зошто“, а јас сонувам за работите коишто не постојат и се прашувам „зошто пак не?“

2. ,,Седиме во калта и се обидуваме да ги дофатиме ѕвездите.“

3. „Никогаш не велам дека ќе биде лесно, но секогаш велам дека се исплати.“

4. „Останете гладни. Останете блесави.“

5. „Амбицијата е патот кон успехот. Упорноста е возилото во кое пристигнувате.“

6. „Вредноста на човекот не е поголема од вредноста на неговите амбиции.“

7. „Да се ​​биде среќен дома е крајниот резултат на сите амбиции.“

8. „Интелигенцијата без амбиции е птица без крилја.“

9. „Амбицијата е ентузијазам со цел.“

10. „Човекот кој започнува едноставно со идеја да се збогати нема да успее, мора да имате поголема амбиција.“

11. „Голема амбиција е страста на одличен карактер. Оние што се обдарени со тоа можат да вршат многу добри или многу лоши дела. Сè зависи од директорите кои ги насочуваат.“

12. „Никој не може да напредува кога се колеба помеѓу две работи.“

13. „Некои луѓе ги следат своите соништа, а некои ги ловат и потоа со тепање ги тераат на послушност.“

14. „Не постои пораз, освен да престанете да се обидувате.“

15. „Треба да знаете да ги поставите граници на сопствената амбиција, лудост е да се сака она што не може да се има.“

Како дополнителна мотивација прочитајте ги и генијалните цитати од Леонардо да Винчи кои ќе ве инспирираат и мотивираат

Напишете коментар