Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Имаш кој да те чека – Виктор Кадинец

Ќе заврши и ова лудило.

Ќе заврши и целиот овај страв.

Ќе заврши и овај немир во луѓето.

Ќе заврши и трперот на раката,

болката во грбот,

крвавите очи,

преморот кој те заспива.

Ќе дојди и декември.

Ќе дојди и март.

Се ќе дојди,

само ова љубов нема да пројди.

Те чекам и сега,

ќе те чекам и тогаш.

Чувај се.

Имаш, кој да те чека.

Виктор Кадинец

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје