Вашиот глас Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Весел Божиќ – Дијана Станчевска

Печени костени на оган се печат

На радио Божиќни песни ечат,

СРЕЌЕН БОЖИЌ! СРЕЌЕН БОЖИЌ!

Светол празник тропа на твојата врата.

Пречекај го со вера и насмевка своја,

а тој ќе ти возврати со здравје,

спокој и среќа твоја.

СРЕЌЕН БОЖИЌ! СРЕЌЕН БОЖИЌ!

И Дедо Мраз е на пат замавнувајќи низ снегот

Натоварил многу подароци на санката,

И секое дете ќе шпионира ќе чека,

да ги види ирвасите дали навистина знаат да летаат.!!!

А тој смеејќи се до крај СРЕЌЕН БОЖИЌ… Ха Ха Ха

Дијана Станчевска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје