Skip to content

На Преспанско езеро – Тони Стефановски

  • by

Во езерото наше нешто се крие,

дојдете да го видите и вие.

Тоа нешто е свето знај,

и најубаво во нашиот крај.

Луѓето го посетуваат многу често,

затоа што тоа е преубаво место.

Островот наш е со векови стар,

и тој ни е од Бога дар.

Таму живеат животинчиња диви,

дури и зајачиња сиви.

Таму има и цркви наши,

ако сака некој да го посети воопшто да не се плаши.

Островот за сите нас е многу вреден,

и секој негов дел си е посебно од природата среден.

Уште еднаш ве покануваме да дојдете и вие,

да видите каква убавина се крие.

Тони Стефановски

Напишете коментар