Skip to content

Пердув – Дијана Станчевска

  • by

Надежта е нешто со пердуви
Тоа седи во душата,
И ја пее мелодијата без зборови,
И никогаш не застанува.

И се слуша најслатко во галама;
И болно мора да биде невремето
Тоа може да ја наруши малата птица
Толку многу се стоплија.

Слушнав во најкул земја,
И на најчудното море;
Сепак, никогаш, во крајност,
Зема трошка од мене.

Дијана Станчевска

Напишете коментар