Петта епизода (втора сезона) со Марјан Анѓеловски

Во последната епизода од Кулитерација разговаравме со писателот и афористичар Марјан Анѓеловски. Направивме доста квалитетен разговор во кој тој одговараше на нашите прашања. Опфатиме различни теми од животот и за животот, за слободата, инспирацијата и останато. Разговаравме и за афоризмите, а го прашавме и кој е неговиот лајт мотив. На крајот од емисијата прочитавме најтесна селекција од некои поважни вести од литературата и културата кај нас.

Преслушајте ја снимката директно со кликнување на копчето подолу.

Официјално првата сезона од Кулитерација ја има и на Spotify. Следете нè и слушајте ги епизодите и таму.

Погледнете ја и следнава статија за четвртата епизода од емисијата.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели