Четврта епизода (втора сезона) со Весна Здравковска Трајковска

Четвртата епизода од втората сезона од нашата емисија Кулитерација е веќе достапна за преслушување. Во неа разговаравме со професорката и авторка Весна Здравковска Трајковска. Имавме можност да ѝ поставиме прашања на кои таа ни одговори со задоволство. Меѓудругото, се зборуваше за сродни души, души близнаци, нејзината инспирација и за нејзините две книги „Души близнаци“ и најтазе романот негово продолжение „12Д“.

Подолу на линкот можете да го ислушате разговорот кој го направија колешките Маја и Лина. Во времетраење од еден час и петнаесет минути имате можност да ја запознаете авторката од друг агол. Но и да се запознаете во најкратки црти со нејзиното творештво, во што верува таа, што препорачува и слично.

Пријатно слушање!

Преслушајте ги и третата епизода со Емилија Златкова Анастасова, втората епизода со Душко Трифуновски и првата воведна епизода со кликнување на линковите во самите зборови.