Мајка

Споделувам неколку мои хаику песни посветени на мајката:

 

Мајчина прегратка

Немирен сон во бол

Мината желба

 

Мајчина насмевка

Вечен спомен

Останува во срце

 

Очите на мајка ми

Две сребра

Кои прават прстен

 

Мајчините  дланки

Закрила во сон

Лулашка од виножито

 

Мајчините веѓи

Две езера

Кои прават море

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?