Skip to content

Сѐ се менува – Сабахета Ета Мерсими

  • by

Години летаат брзо, не менуваат ништо
Насмевката е редок збор и прегратка
изгубени во некоја долина од каде
нема враќање назад

Сè е некако себично, студено како да исчезна сонцето
во некој лавиринт без да се врати
залудни трагања, губење време…

Дигитализацијата ги одзема
последните моменти на шегите, весело друштво и разговор,
Не, не се грешки во дигитализацијата,
отидовме предалеку, во трката за достигнување

Сè се менува некако, желбите стануваат поголеми,
во празни пластични шишиња, пијана Кока Кола,
молкот на морето е посилен,
се слуша музика,
паѓа сивилото на небото и паѓа дожд од ведро небо.

Годините летаа и ништо не се смени.
Освен времето кога нема повеќе правила
Синџири околу вратот на затвореник
затегнете, пригушено дишење се влошува

Животот е само искинат партал
Што сакате да го фрлите, уништете
како никогаш порано…
Боли, страдаш и ги броиш годините што летаат,
побрзо и побрзо од кога било досега.

Сабахета Ета Мерсими

Напишете коментар