Александар Поповски – Липа

Беше минал
месец мај,
сред улица
крај цветна липа
сликар еден
си наместил штафелај,
врз платното бело
едно чудо
разни бои
вешто сипа.
Па сега
и среде зимо
како да е
месец мај,
ни мириса
цветна липа,
си пиеме
липов чај.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?