Предлог музика: “Elo Hi (Canto nero)” – Офра Хаза и Бреговиќ

За денеска како предлог ја имаме безвременската песна ” Elo Hi (Canto Nero)” напишана од Горан Бреговиќ и испеана од Израелската Мадона, Офра Хаза. Песната е напишана за филмот “Кралицата Маргот” од 1994 – та година. Текстот е на хебрејски јазик, а самата песна е базирана на култната песна од Бијело Дугме “Када одем, кад ме не буде”.

Оваа песна е една од најмеланхоличните, најочајните, најемотивните и најкревките песни што некогаш биле испеани. Уште при првото слушање оддава впечаток како да не припаѓа  на  овој свет.
Уживајте!

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели