Иже Херувими – Јовица Тасевски–Етернијан

Неговата тага, неговиот очај, неговата болка –
сè да се збере во една бовча
и да се фрли скраја

Таква е мојата заповед
мои красни чеда,
мили херувими

Тоа е мојот завет
што го дадов кога се поклони
пред севишниот престол

За многаја лета!

Исход (Едиција Современа македонска поезија)

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели