Невидена леснотија на заминувањето – Елизабета Д. Лушин

Еден ден те изгубив
во јаловата толпа!
Во онаа во која меѓу милиони,
со леснотија
те наоѓав!

Те изгубив и во соништата…
Во оние во кои
солзите си ги пиевме,
очите си ги вадевме
и лудилото си го товевме!

И од утробата те изгубив!
А празнината која остана да зјае,
ниту ја забележав,
ниту ја пополнив…

Изгледа најпрво
во срцето сум те изгубила…

Затоа…

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели