Skip to content

Песна за деца: „Тажното носе“ од Александар Трајковски (Видео)

„Тажното носе“ е најновата песна за деца од збирката„Кратки поеми за најмладите боеми“ (Ѓурѓа) од Александар С. Трајковски е на јутјуб каналот. Фејсбук страницата каде што дополнително е споделено е: Слушај поезија и други приказни.
Видеото има едукативен карактер, забавно е, а покрај слушањето на песничката децата можат да ги учат буквите и да го подобруваат читањето. Пуштете им го видеото на дечињата за дополнителна забава и малку едукација.

Пуштете ја и детската песничка „Двата петли гладни“ од истиот автор.

Напишете коментар