Видео со песна за деца: „Време е за сон“ од Александар Трајковски

„Време е за сон“ од Александар Трајковски е најновата песничка за деца објавена на каналот „Слушај поезија и други приказни“. Таа е дел од збирката „Кратки поеми за најмладите боеми“ (Ѓурѓа) во која се наоѓаат песни за деца. Во продолжение слушнете ја песничката, а идеална е за слушање пред спиење и во секое време. Се надеваме дека на најмалите ќе им се допадне видеото.

Слушнете ја и „Пеперутка во лет“ – песна за деца.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели