Видео со песна за деца: „Пеперутка во лет“ од Наталија Наумовска

„Пеперутка во лет“ е песничка која е дел од е-учебникот за ученици од четвртво одделение во наставата по македонски јазик во основно училиште. Сега си доби и аудио-видео запис кој се надевам дека ќе им се допадне на учениците што ќе го слушнат. Текстот го има на овој линк, а во продолжение слушнете ја песната заедно со дечињата. Патем, може да се потсетите на употребените рими, а бидејќи е полна со рими многу лесно може и да се запомни. Пријатно слушање!

Слушнете ја и песничката „Поезија за македонската азбука“ од Александар С. Трајковски.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели