Skip to content

Слушај поезија: „Ако во љубовта нема ништо освен болка“ од Рабиндранат Тагоре

На каналот Слушај поезија и други приказни најновото видео е објавено, а во него читав стихови од Рабиндранат Тагоре. Тој се смета за еден од најголемите светски лиричари на дваесеттиот век. Се надевам дека ќе уживате во слушањето. Споделете го видеото со љубители на поезијата доколку сметате дека ќе сакаат да слушнат. До следно читање и слушање!

Слушнете и „Ме буди стих што умира во мене“ од Милчо Мисоски.

Напишете коментар