Skip to content

Слушај песничка: „Чиста Дана“ – македонска народна детска песна

Желба ми беше да ја прочитам „Чиста Дана“, детска песничка која уште како мала баба ми ми ја кажуваше многупати. Уште поголема радост ми беше кога прифати да ми ја каже повторно и добив дозвола да ја објавам како ја кажува таа во аудио снимка. Видетото е кратко, но доволно долго за двете да ја испееме „Чиста Дана“ по еднаш. Уживајте во слушањето со најмалите, за нив впрочем е и прочитана! Пријатно слушање!

Можеби ќе сакате да ја чуете и песничката „Тажното носе“ од Александар Трајковски.

Напишете коментар