Skip to content

Песна за деца (видео): „Другарство големо“ од Александар Саша Трајковски

„Другарство големо“ од Александар С. Трајковски е песна за дечиња и е дел од збирката „Кракти поеми за најмладите боеми“ во издание на Ѓурѓа. Воедно ова е најновото видео прикачено на каналот „Слушај поезија и други приказни“ после паузата. Слушнете што порачуваат дечињата од песничката, какво е тоа нивно другарство големо. Видеото е полно со букви такашто и поголемките дечиња можат да го слушнат и притоа да си ги вежбаат буквите што ги знаат и да ги читаат. Пријатно слушање!

Слушнете и „Пеперутка во лет“ од Наталија Наумовска.

Напишете коментар