Skip to content

Слушај поезија: „Како ноќ“ од Јон Деаконеску

Читам стихови од Јон Деаконеску истакнат романски поет, преведувач, есеист, литературен критичар и универзитетски професор. Песната е дел од стихозбирката „Осудата на поетот“. Пријатно слушање!

Може да ја слушнете и „Внатрешност“ од Октавио Пас.

Напишете коментар