Skip to content

Слушај поезија: „Внатрешност“ од Октавио Пас

Октавио Пас  Лозано бил мексикански поет и дипломат. За неговото дело, тој беше награден со Ерусалимската награда во 1977 година, наградата Мигел де Сервантес во 1981 година, меѓународната награда за литература Нојштад во 1982 година и Нобеловата награда за литература во 1990 година. Читав негови стихови со наслов: „Внатрешност“. Уживајте во слушањето и пишете ни како ви се допадна видеото. За поддршка на јутјуб каналот кликнете subscribe и ставете like кои вас не ве чинат ништо освен кратко време, а мене ми значат премногу. Ви благодарам!

Слушнете ги и стиховите „Те сакам“ од Пабло Неруда

Напишете коментар