Skip to content

Те чекам

Те чекам како гладна птица која пленот свој го чекa

Бројам, ситнам, ден за ден, до сто века

Каде ли се криеш, во чии очи си впиен

Дали и ти со мене  смртно си опиен?

 

Me чекаш ме бараш, и во ноќите страдаш

Како ранетa  птица без престан бладаш

Каде се кријам , во чии очи сјаам

Можеби нема никогаш да дознаеш.