Skip to content

Слушај приказна: Езоп за деца: „Северниот ветер и сонцето“

На каналот „Слушај поезија и други приказни“ последното видео е веќе обајвено. Се работи за видео – поучна приказна од Езоп за деца со наслов „Северниот ветер и сонцето“. Поучното видео може да го чуете и погледнете подолу. Пријатно слушање!

Слушнете ја и басната „Малото ракче и мајка му“.