Слушај кратка приказна: „Градинарот и синовите“ од Толстој

Слушај кратка приказна: „Градинарот и синовите“ од Толстој која е објавена на каналот „Слушај поезија и други приказни“. Лав Николаевич Толстој е руски писател кој се смета за еден од најголемите автори на сите времиња. Слушнете ја приказната во продолжение. Пријатно слушање!